Besök i Hallsberg

På väg till SRFs Representantskapsmöte på Marstrand i helgen passade jag på att stanna till i Hallsberg för att hälsa på min bästa kompis Dag. Onsdagen spenderade jag större delen av dagen på tåg ner till Hallsberg, med byte på Stockholm C. Anlände vid middagstid och efter en liten drink time serverades middagen innan kvällen fortsatte med samvaro i soffan med kaffe och lite TV-tittande.

Torsdagen inleddes med en lugn och avkopplande morgon med kaffe och frukost samt besök av Dags dotter Therese och hennes halvåret gamla dotter Ida. Därefter gav vi oss ut på en långpromenad på dryga 7 km (drygt 12 000 steg). Vi gick genom ett nybyggt villaområde och en park in till Hallsbergs centrum och sen norrut över bilbron över järnvägen (Berzeliiviadukten). Sen österut längs järnvägen till pylonbron tillbaka till södra sidan om järnvägen. Forsatte sen vidare österut en bit och sen söderut längs en traktorväg över åkrarna ner mot villaområdet där Dag bor. Såg ett dussintal rådjur ute på åkrarna. Kom sen in i villområdet från öster. Såg också alla provisoriska jakttorn uppställda för jakt på för närgångna vildsvin vid bostadsområdet.

Rådjur på avstånd

Även fredagen inleddes med en lugn och avkopplande morgon med äggfrukost och kaffe. Om en stund är det dags att ge sig av till Hallsberg C för fortsatt tågresa. Då SJs snabbtåg inte stannar i Hallsberg blir det att ta en omväg tillbaka mot Stockholm till Katrineholm för tågbyte där, innan resan fortsätter med snabbtåget till Göteborg. Därefter vidare med buss till Koön innan sista etappen med färja till Marstrand inleds. Räknar med att vara framme på Marstrand före 18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *