På väg till Gällivare

Ska dit för att utbilda personal vid Aitikgruvan under två dagar om hur de kan mäta luftburet damm med direktvisande instrument. Påbörjade resan till Gällivare med 9-färjan. Hann med lite ärenden i Umeå, bl a att ta pneumock-sprutan. Har nu tagit alla vaccinationer som erbjuds (Covid 5:e, influensa och p-kocker).

Efter lunch var det så dags att äntra tåget norrut. Ägnade mig åt datorarbete med att utreda om en kund råkar ha produkter med POP-föreningar i sin uppsättning av kemiska produkter. POP står för det engelska uttrycket ”persistent organic polutants”.

Framme i Boden var det dags för ett tågbyte. En kvart skulle väntetiden vara. Stod kvar på perrongen och väntade. Besked kom om försening, men inget om hur länge. Efter en timme kom besked att tåget inte fått avgå från Luleå på grund av att en obehörig person vistades inom spårområdet. Polis tillkallades för att leta upp och föra bort individen. Då kändes det rimligt att söka upp lite värme. Det var ändå -15 grader där ute på perrongen. I gångtunneln från perrongen fanns infravärme, så väntan blev då behagligare. Efter ca två timmar kom så tåget och nu är vi på väg igen. Hoppas bara vi hinner fram i tid så det går att få en sen middag på hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *