Bohemian Rhapsody

Såg i TV-tablån för en tid sedan att det skulle sändas något som hette Bohemian Rhapsody. Jag associerade till någon musical e dy och satte på inspelning. I helgen kom ett tillfälle att se det. Och visst var det musik, men inte alls som jag trodde.

Bohemian Rhapsody var en biografisk spelfilm och handlade om Freddie Mercury och den senare delen av hans liv. Det var en både inressant och tragisk film. Queen spelade inte riktigt min musik och jag visste inte särskilt mycket om Freddie Mercury, annat än att han var gay, sångare i Queen och dog i aids i början av 1990-talet. Filmen visade en människa som uppenbarligen var mycket ensam, sökte bekräftelse och blev ganska utnyttjad av personer i sin närhet. Det ledde bl a till en kortare splittring med bandet och att han skulle lämna Queen för en solokarriär.

Det blev inte som han tänkt. Han levde ett utsvävande liv och hölls isolerad från många bra engagemang av de som var i hans närhet just då. Tillslut fick han reda på att Bob Geldofs live-aid gala skulle ske och att många ville att han skulle vara med. Han sparkade ut de som hållit honom isolerad och kunde försonas med Queen. De gjorde ett bejublat framträdande på live-aid galan. Några år senare avled Freddie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *