Höstlovsäventyr

Sedan många år tillbaka har jag tagit med barnen och sedemera barnbarnen också på någon form av äventyr i anslutning till höstlovet. Ofta har det haft inslag av vatten och bad. Vi har varit på många olika ställen. Ett frekvent besökt ställe är Pite Havsbad, som dock under senare år blivit allt sämre med minskat och tristare utbud av mat, underhållning mm.

Pite havsbad

Vi har därför också varit på andra ställen som Paradisbadet i Ö-vik vid några tillfällen, men även längre bort som t ex till Tropical Island Resort utanför Berlin. Det är en gammal Zeppelinarhangar, som 360 m lång och 210 m bred och 107 m hög. Den är ombyggd till ett tropiskt landskap med sandstränder, vatten och tropisk skog med en vandringsled. Det fassn också en avdelning med äventyrsbad med rutschkanor, linbana, balongflygning mm. Men också olika boenden, barer och restauranger samt ett stort bastu och spa område med avdelningar för bl a finsk, japansk, naket, varmt och kallt stuk.

Badstranden inne i hangaren

I år blev det en premiärtur med nya Finlandsfärjan till Vasa för ett besök till Tropiclandia och med övernattning på Scandic Waskia. Tillsammans större delen av storfamiljen for vi med färjan på torsdag morgon mot Vasa och hem söndag kväll. Det blev mycket bad och många måltider med god mat samt lite lek utomhus. Fam W hann också med att besöka några av A släktingar som bor en bit innåt landet från Vasa. Det blev tre intensiva och härliga dagar med mycket samvaro och skratt. Barnen hann få sitt lystmäte i bad och vattenlek.

Lunch vid badet inne på Tropiclandia
Väntan på middagsmat på restaurang Venn
Lek i lok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *