Lite funderingar mm

Upptäckte för någon vecka sen att mittleden på höger pekfinger är betydligt tjockare än den på det vänstra. Kan det vara början till muspekfinger? Har inte ont eller så. Men det klart att man blir lite fundersam.

En annan fundering är varför en T-shit slits mest på skuldrorna? Någon som har en teori? Att skjortor slits i halskragen och manschetterna är ju inte så konstigt. Inte heller att finkläder inte slits. De används ju så sällan. Men varför krymper de där det hänger i garderoben och är för små nästa gång man ska använda dom något år senare?

Så blev det 4:e Advent och snart är det jul. Nu kommer intensiva helger med nycket skidåkning på olika TV-kanaler parallellt. Tur att man kan spela in och se efter varandra.

Det är också en hel de bestyr inför jul. Fårfiolen har jag just lagt i saltlake. På tisdag ska laxen gravas. På onsdag är det dags att ugnsbaka julskinkan och koka grisfötter och sen lägga in fårfiolen i ugnen på svag värme för torkning. Julgran ska huggas för att tas in och kläs på torsdag. Har jag nu glömt något? Det är också en fundering jag har.

2 tankar kring ”Lite funderingar mm

  1. Kransen av grankvistar som någon hittat på måste hänga på ytterdörren… bara måsten hela tiden.
    Men är det någon nuförtiden som tävlar i Risselsläden hem från Julottan, det var en tradition om något. 🙂

    1. 🤣 Grankvisten på ytterdörren har jag aldrig haft men en mistel i dörrkarmen där man förväntas pussas. Och eftersom jag aldrig går till julottan så behöver jag inte krångla fram risslesläden från logen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *