Julafton 2.0

Då en stor del av Jongårdsklanen inte kunde vara med på den vanliga Julafton så bestämde vi att köra en Julafton 2.0 på fastlandet hos fam W. Det blev en eljest tillställning med fokus på barn och julklappar.

Det började på eftermiddagen med ett intensivt julklappasöppnande, medan barnens far lagade middag. Som ofta med barn så blir själva öppnandet det viktiga och så fort de sett vad det är så kastar de sig direkt över nästa att öppna. Det utan att titta närmare på vad de fick och reflektera lite över det innan de gick vidare till nästa. Mammans främsta uppgift blir då att försöka hålla koll på vad barnen fått av vem och att inget försvinner bland allt pappersskräp, som samlas på golvet runt barnen.

Sen var det dags för att börja använda julklapparna i väntan på maten. Barnbarn J ville ha hjälp av morfar att bygga ett lego han fått. Jag kunde snabbt konstatera att lego idag inte är som när jag var barn. Då fanns i princip byggplatta, rektangulära och kvadratiska byggbitar. Dagen lego innhåller 50-11 tusen bitar av olika utseende. Bygginstruktionen var på 40 sidor och visade sig inte riktigt stämma med verkligheten. Det tog åtskilliga tid att pussla ihop och improvisera där karta och verklighet inte stämde.

Sen var det dags för enbarnvänlig middag med spagetti och köttfärssås. Visserligen gott men kändes kanske inte så julig. Kladdkaka till efterrätt var kanske lite mer julig. Eftersom föräldrarna båda skulle upp och jobba kl 7 så hade farmor och farfar lovat att barnen skulle få vara hos dom för att över natten och nästa dag för att slippa tidig morgon och dagis/fritis.

Medan fadern transporterade barnen tvärs över älven till sina föräldrar tog vi andra en uppfriskande kvällspromenad. Vi passerade en mack för olika inköp, barnens skolor och ett område med nybyggnation innan vi återvände till Backvägen.

Efter promenaden var det dags för fadern att öppna sina julklappar. En av dessa var ett spel ”Sant eller falskt”, som sen upptog vårt fokus innan det var dags för mig och Nelly att återvända till lägenheten i Holmöhuset. Tack familjen W för en trevlig eftermiddag och kväll.

En tanke kring ”Julafton 2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *