En veckas isolering nu

I lördags eftermiddag kom Nelly hem i sällskap med sin pojkvän Henrik. Då hon inte varit hemma sedan jul så hade jag planerat för lite god mat och en trevlig samvara under kvällen. Strax efter middag kom sms-besked från TIC:en att färjan ställs in till måndag em p g a ispress. Ingen ko på isen då ungdomarna planerat att vara kvar till måndag em.

Sen drog det iväg som säkert många sett. Först förlängt stopp till tisdag em. Fortfarande ganska lungt då ingen av ungdomarna hade något viktigt åtagande förrän Nellys seminarium på onsdag em. Men det fortsatte med stopp för färjan, först till onsdag em, sen till torsdag eftermiddag och igår kom besked att det är stopp till lördag eftermiddag.

Idag har vi varit isolerade i en hel vecka. Mig drabbar det inte så mycket, men ungdomarna är ganska uppgivna och inte så lite ”pissed off”. Mjölken och mycket annat är slut på affären. Ingen post har vi fått denna vecka.

Igår em kom Atle och bröt is i Byviken och idag är det ett herrans oväder med sydlig kuling och snökanon och kraftigt stigande vattenstånd, så idag blir det inag transporter. Vi får se om Atles ingripande, sydlig vind och högvatten får isen att släppa så att isoleringen kan brytas i morgon. Om det inte funkar med Capella så har TRV godkänt helikoptertransport på lördag. Så förhoppningsvis kommer ungdomarna iland då på ett eller annat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *