Ännu en intressant författare

Förra året läste jag Silvervägen av Stina Jackson och blev fascinerad. Nu har jag läst uppföljaren Ödesmark. Stina skriver om udda, eljest och lite trasiga karaktärer i Norrlands inland. I Silvervaägen var det en polis som körde runt med bil under sommarnätter och letade sin sedan 20 år tillbaka försvunna dotter. Under sina nattliga bilturer träffar en en vilsen flicka som är i samma ålder som hans dotter var då hon försvann.

I uppföljaren skildras Liv, som med sin tonårsson Simon bor hemma hos sin pappa Vidar. Han är en dominant och ganska otrevlig person. Han har styrt och präglat om Liv, som i sin ungdom längtade bort, men som blev kvar med falnande drömmar och arbetar på den lokala bensinmacken och tar hand om sin pappa. När pappa Vidar försvinner och det senare uppdagas att han mördats ställs allt på sin spets och det är många udda existenser som får sina liv vända upp och ner i letandet efter förövaren.

Stina har skapat två fantastiska intriger med många vindlingar och historiska tillbakablickar med parallella hänslseförlopp som på slutet vävs samman. Språket och dialogen flyter jämnt med lättläst prosa. Helt klart läsväda böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *