Så har man varit på Potatisfestival

Traktor med potstisspräyy underlättade arbetet

Förra helgen kallade HUF:s Odlingsgrupp till akut potatisplockning. Tanken var egentligen att det skulle ha skett i helgen i samband med potatisfestivalen idag, men vädergudarna fick gruppen att tänka om och snabbt kalla till plockning förra helgen. Upp kom potatisen ur jorden, både fort och lätt då det var oväntat många som dök upp för att hjälpa till. På 5 timmar hade ca 1 ton potatis kommit upp ur jorden, vägts och packats i säckar om 10 eller 20 kg.

Gott fika, varmkorv och lotteri

I lördags var det så dagx. HUF:s Odlingsgrupp hade arrangerat vad de stolt kallade Potatisfestivalen. Ett femtiotal vuxna och barn samlades i logen vid Kafé Panget för att fira potatisfestivalen. Det var publikrekord, men det kanske främst beror på att det var första gången som det var potatisfestival på Holmön. Pyntat fint hade de också gjort. Festivalgeneral var Maja Hallén, som hälsade alla välkomna till sammans med Jorik, som gick runt och sålde lotter.

Ett 50-tal hade samlats för trevlig samvaro under potatisfestivalen

Odlingsgruppen hade ordnat med gott fika (kaffe och kaka), men även varmkorv och ett lotteri. Högsta vinsten var 1 potatis om dagen i 25 år. Själv vann jag en påse potatis – självklart! Det fanns också en fiskdamm för de minsta barnen.

Det blev även lite musikunderhållning och naturligtvis också försäljning av potatis till festivalpriser. Hemkörning ingick också i priset. Kvarvarande potatis kommer att finnas till försäjning på Holmöns Lanthandel.

Storfiskare Alex assisterade de minsta vid fiskdammen
Arvid, sångare i bandet Glesbyd’n, bjöd på musikunderhållning …
… tillsammans med Jorik, vår föreståndare på Lanthandeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *