En eljest arbetsupplevelse

I veckan (onsdag) var jag till Lycksele för att undervisa om asbest. Inte en helt klockren resa utan del blev lite halabalo.

Uppdragsgivaren ville ha en början på fm vid nio. Som alla inser går det inte att ta sig från Holmön till Lycksele då, utan att starta med egen båt kl 4 på morgonen. Jag valde därför den enkla lösningen att fara upp dagen innan. Började kolla boenden. Kursen var inbokad på First Camp Ansia konferens.

Jag kollade olika boenden för natten före. Hotell Lappland och andra hotell inne i Lycksele fanns ju, men så hamnade jag på First Camp Ansia Hotel och började kolla. Ja det är ju en camping, men de har också hotell och konferens. Men vad såg jag då? Jag kunde få en minisvit med bastu för 1 600 kr/natt. Alla andra hotell jag kollade var betydligt dyrare och då utan bastu på rummet. Valet var givet! Bo vid platsen för undervisningen, billigare och med en svit med bastu mycket billigare än hotell inne i Lycksele.

Nu blev ju överfarten inte så enkelt. Färjan ställdes in redan på måndag em och även på tis fm, då jag tänkte fara och köra upp till Lycksele. Lösningen blev att ta egen båt. Det gick över förväntan och jag fick med mig Göran Burén, som också ville iland på tis fm. Ibland är det svårt att förstå hur man tänker med inställda färjor. Visst, måndag em var nog OK att ställa in, men tis fm ??? Här borde man kanske ha tagit och ställt en in en tur i taget och sett hur det utvecklade sig.

Nu, när jag ändå kom iland på tis fm, hann jag med en hel del andra planerade saker. Först 5:e Covid-sprutan (men fick inte ta influensasprutan då de inte börjat med den än). Hämtade också viktiga skyltar till ÅVG och sen via Vindeln till F med en matta till hennes rum. Fick besöka köket och träffa lärare m fl. F stormtrivs, vilket gläder ett fadershjärta.

Väl framme i Lycksele på em checkade jag in och kom upp i en helt fantastiskt utrymme med matplats, TV-hörna, sov hörna och badrum med bastu med utsikt ut över älven. Men det fanns ingen öppen restaurang på stället. Istället finns ett självhushållskök tillgängligt om man vill laga egen mat själv eller så finns även en mikro för att värma t ex färdig mat. Dessutom finns ca 700 m promenad bort en O’Learys pub där man kan få både mat och dryck.

Min första tanke var att efter bastun ta en prommis till O’Learys för middag. Men varför då? Jag valde Istället att besöka närbutiken och köpa rostbiff och potatissallad, som jag då kunde äta på rummet efter en lång, härlig, skön bastu. Jag måste säga nästa gång jag ska på jobb till Lycksele då blir det First Camp Ansia. Ni får mig!

Sovdelen i hotellsviten
Badrummet
Bastun
Utsikt från bastun genom sovdelen ut mot älven
Balkongen för svalka efter bastun
Mathörnan med god kallskuren mat och en flaska vin och TV-hörnan i bakgrunden.

En tanke kring ”En eljest arbetsupplevelse

  1. Som före detta Lyckselebo kan jag bara konstatera att även Lycksele omfattats av mänsklighetens utveckling. Efter mycken möda skapade Vår Herre Lycksele på den åttonde dagen.( Det har jag knyckt från Texas men det gäller även i Lapp-Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *