Visst äter jag alltid god mat! Och oftast eget hemlagat. Men ibland vill man ju unna sig något extra. Passade på de senaste dagarna med lite extra med råvaror från både främmande och mitt eget hav.
I förrgår blev det en lätt och luftig middag. Valde bara en huvudrätt med endast två toast.
Den första med finhackad avokado och skalade färska räkor från Nordsjön. Den andra med egenhändigt fiskad och tillredd sikrom, insaltad direkt från tillredningssilen. Till det ett par glas chardonnay.
Igår, efter ett fastlandsbesök, kände jag åter för havets läckerheter. Passade på att besöka en fisk- och skaldjursbutik. Köpte några ostron från Västkusten och några färska rödtungafilér. Det fick bli enklast tänkbara tillredning. Ostron naturel till förrätt och smörstekt rödtunga med klyftpotatis och en hembakad minibaugette till huvudrätt. Till det lite vitt vin. Kan det bli enklare? Och så gott!